Filip
Dirx

kinesitherapie

Osteopathie D.O. (Fico)

Baby-Osteopathie (Fico)

Filip
Dirx

Osteopaat

In 1998 studeerde ik af als kinesitherapeut en meteen daarna startte ik de opleiding osteopathie.

Tot op heden heb ik een uitgebreid (opleidings)traject afgelegd om, naast het leren luisteren naar de klachten van de patient, het verhaal achter de klachten van de patient beter te leren begrijpen. 

Recent, in 2020, behaalde ik het diploma “Causopractie”, wat voorlopig mijn summum is in de zoektocht naar oorzaak-gevolg relaties, maar zeker nog geen eindpunt….

Naast het uitoefenen van een bijzondere passie, “het behandelen van baby’s en kinderen”, ben ik al jaren geëngageerd in de professionele topsport (voetbal, motorcross, wielrennen, …).

Daarnaast haal ik evenveel voldoening in het behandelen van volwassen en senioren, die niet zelden te horen krijgen dat ze moeten leren leven met hun klachten, maar niets is minder waar …

Door met hen op zoek te gaan naar mogelijke oorzaken (biomechanisch, biochemisch en/of psycho-emotioneel) en hier gepaste interventies aan te koppelen, kunnen hun vaak “jarenlange klachten en beperkingen” toch uitgewist worden…

Indien nodig wordt beroep gedaan op een uitgebreid netwerk, zowel intern (kinesitherapeuten, bioresonantie, orthomoleculaire (voedings)therapie) als extern (diëtist, podologen, dokters, optometrist, logopedie, …) 

In 2008 startte ik mijn eigen praktijk in Lommel, en met enige fierheid is deze snel gegroeid tot een uitgebreid team, wat ons noodzaakte om te verhuizen naar de huidige nieuwbouw (Heidebloemstraat 10), “next door” het vroegere praktijkadres.

Praktijk Filip Dirx is doorheen de jaren geëvolueerd tot een duurzame samenwerking tussen kinesitherapeuten en osteopaten, die vanaf heden de naam “TRIADE” draagt….

Curriculum Vitae

Basisopleiding

1998 – PHL
Lic. Kinesitherapie

 

2006 – FICO
Diploma of Osteopathy D.O

2020 – Causopractie
http://www.causopractie.org

Bijzondere bekwaamheden

Misc.

BVBA –  BE 0563.753.706
Erkenningsnummer 9018228000

Beroepsverzekering:
AXA Belgium NV
Vorstlaan 25
1170 Brussel

FILIP’S RECENTE BERICHTEN

Welkom bij Triade Lommel

Vanaf vandaag gaat de praktijk Filip Dirx verder onder de naam Triade.
Gezien de uitbreiding van de praktijk in de voorbije jaren en de recente verhuis naar het nieuwe pand, werd het tijd voor een nieuwe naam.

Lees verder »